PUTS

Så vad det ju det här, hur ska man igentligen putsa för att sakerna ska hålla?

Att sköta ditt läder är inte bara viktigt för att det ska se snyggt ut, det är också av säkerhets skäl. Om du inte putsar ditt läder regelbundet är det stor risk att lädret blir torrt och börjar få sprickor. Min kompis var ute och red en timme bort från sitt stall när sido stycket gick sönder, tänk er själva! Det är heller inte bra för hästen och plånboken att inte sköta lädret. Det blir obekvämt hårt och stelt för hästen och ha på sig det. Det är också väldigt dyrt att behöva köpa tex. nya träns som hästen om och om igen måste gå in sig i och vänja sig vid. Så det billigaste och bäst alternativet är faktiskt att putsa. Det är också då man märker om sömmar har låssnat eller om det har blivigt sprickor. Och du behöver ett litet start paket för att komma igång. (Allt kommer från www.hooks.se)

 

Du behöver inte lägga mycket pengar på puts-produketer men man får vad man betalar, sen är det en smak sak om du kanske tycker bättre om olja? Eller så kanske du köper 2 in 1 som är båda tvål/fett/balsam i. Sen är det ingen idé att putsa ett så kallat "Fejk" läder som inte är riktigt läder och då inte är gjort för att rengöras m.m. Men om vi säger att du ska köpa ett nytt träns bör du kolla efter en del saker. Tränset ska inte vara mjukt när du köper det, det ska gå att böja lite lätt. Om tränset är fladdrigt och mjukt är det ingen bra kvalite och väldigt svagt. Tränset ska var blankt när du köper det, är det inte det har tillverkarna inte gjort ett bra jobb! Och en sista bra sak att tänka på, kolla så att hålen är jämna och att metall piggarna platsar i hålet. Annars är det ett slarv jobb.

Jag har ett träns från hööks som jag inte är nöjd med! Det blev sladdrigt efter bara några dagar och det går inte att förbättra läder kvaliten. Jag ska köpa ett nytt på GHS och vill gärna ha ett "Kieffer" som sägs/är vara ett väldigt bra kvalitets träns som håller i flera år. Tränset ska ju framför allt hålla, och inte vara farligt. Somsagt väldigt syggt men om man tittar på priset vet jag inte rikigt om jag har råd med denna variant. www.RidsportOnline.se. 1195:- Finns i svart & svart med vitt foder i storlekarna ponny, cob och full.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0